Prințul William va renunța la jobul de pilot și se va ocupa full-time de sarcinile din cadrul casei regale

IMG_0750

Prințul William va renunța la jobul său de pilot al unui elicopter ambulanță pentru a se ocupa full-time de îndeplinirea unor atribuții oficiale în numele bunicii sale, Elisabeta a II-a, a anunțat biroul său vineri, relatează Reuters.

Prințul William, în vârstă de 34 de ani și al doilea în linia succesiunii la tron, se va muta împreună cu familia la Londra, renunțând la reședința din estul Angliei, din comitatul Norfolk.

“După perioada petrecută în armată, am avut experiențe în acest loc de muncă pe care le voi purta cu mine întreaga viață și asta va adăuga o perspectivă valoroasă activității mele în cadrul familiei regale pentru deceniile ce vor veni”, a precizat William într-un comunicat.

William a lucrat în cadrul forțelor armate britanice între 2006 și 2013, activând în ultima perioadă ca pilot al unui elicopter de căutare și salvare. După plecarea din serviciul militar s-a angajat ca pilot al unui elicopter ambulanță în cadrul serviciului specializat din regiunea în care locuia, East Anglia Air Ambulance.

Biroul său a anunțat într-un comunicat că prințul va renunța în vară la jobul de pilot și se va muta împreună cu soția sa, Kate, și cei doi copii — George, de 3 ani, și Charlotte, de 1 an — din reședința Elisabetei a II-a de pe domeniul Sandringham, din Norfolk, la Kensington Palace, locuința lor oficială de la Londra.

“Așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, altețele lor legale sunt hotărâte să-și sporească activitatea oficială în numele reginei și în slujba organizațiilor caritabile și a cauzelor pe care le susțin, ceea ce presupune mai mult timp petrecut la Londra”, se precizează în comunicat.

“Prințul George va începe școala la Londra în septembrie iar prințesa Charlotte va merge mai întâi la o creșă iar apoi la școală tot la Londra”, se mai menționează în textul citat.

Regina, care a împlinit 90 de ani anul trecut, și-a redus numărul îndatoririlor oficiale de care se ocupă personal și a anunțat înainte de Crăciun că se va retrage de la patronajul unui număr de organizații.

Aceste îndatoriri vor fi atribuite Prințului Charles, moștenitorul Elisabetei a II-a, și altor membri ai familiei regale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 24