Prioritatile administratiei locale pentru 2017

DSC01837

Intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri, 18.01.2017 au fost prezetate principalele obiective ale administratiei locale din acest an.

,,Având în vedere că la începutul acestui an Guvernul României a adoptat o serie de măsuri care au un impact negativ asupra bugetului orașului Oradea, iar valoarea acestor măsuri se ridică la peste 2 milioane de euro, în cazul în care administrația locală nu adoptă o serie de măsuri de corecție a acestor sume, bugetul de investiții se va reduce cu aproximativ 20% “, a spus Ilie Bolojan.

Astfel, primarul a prezentat ajustarile aduse acestor masuri: ,,care presupun reducerea de personal la nivelul Primăriei Oradea, eliminarea unor drepturi care sunt astăzi în vigoare a personalului Primăriei Oradea, reducerea cheltuielilor de funcționare a primăriei, creșterea unor venituri prin mărirea unor taxe pe care le încasăm, reducerea unor alocări către companiile publice locale, care vor trebui să ia și ele anumite măsuri pentru a-și crește eficiența, astfel încât să menținem acest buget de investiții”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Proiectele pe care asministratia locala doreste sa le inceapa anul acesta, proiecte ce vor primi finantare din fonduri europene, sunt urmatoarele:

– Construirea unui pod rutier peste Crișul Repede în zona pasarelei de lângă Informatica S.A. – lucrarea va ține aproximativ 2 ani, cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

-Extinderea liniilor de tramvai în zona Universității, proiect în stare avansată; urmează să se aprobe indicatorii tehnico-economici și să se demareze procedura de licitație pentru execuție a lucrărilor, proiectul se va realiza în decurs de doi ani, valoarea lui fiind estimată la 8 milioane euro.

-Realizarea legăturii dintre zona străzii Bihorului și girația de la magazinul Real din Episcopia, în așa fel încât să existe o legătură din zona Nufărul-Velența, de la podul Mareșal Prezan și până în zona de nord a orașului, durata lucrărilor la acest proiect fiind de 18 luni.

-Extinderea și reabilitarea zonelor pietonale în centru prin reabilitarea și extinderea pietonalei pe str. V. Alecsandri și Pieței Ferdinand, astfel încât zona centrală să devină preponderent o zonă pietonală.

De asemenea, lucrarile pe care administratia le considera prioritare in acest an sunt; ontinuarea lucrărilor în sistemul de termoficare – reabilitarea cât mai rapidă a rețelelor de termoficare în vederea creșterii calității serviciilor și funcționării eficiente, începerea lucrărilor de consolidare în zona alunecării de teren de pe dealul Ciuperca și refacerea lucrărilor, realizarea legăturii directe dintre strada E. Teodoroiu și strada Bihorului pe drumul expres, relocarea pieței Obor pe noul amplasament din cauza construirii noii săli de sport polivalente, precum și îmbunătățirea colectării deșeurilor în oraș în vederea creșterii curățeniei și a reducerii impactului taxei de depozitare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 69 =