Privatizările grecești, insuficient de profitabile

Caprivi-1

Grecia vrea să obțină anul viitor venituri în volum de 3,7 miliarde de euro prin intermediul privatizării proprietăților de stat. Dar nu va fi nimic de acolo. Guvernul a făcut deja anumite estimări și consideră că nu va putea obține aceste venituri.

Grecia nu va obține anul ce urmează atât de mulți bani din privatizarea proprietăților de stat cum a fost planificat. Asta a anunțat șeful autorității de privatizare, Stergios Pitsiorlas.

Cea mai recentă acțiune de salvare pentru această țară prevede ca în anul 2016 să fie obținute 3,7 miliarde de euro, iar în anul 2017 ar trebui să mai sosească alte 1,3 miliarde de euro. Deși pentru 2016 a fost fixat inițial un obiectiv de 3 miliarde de euro, cel mai probabil acesta se va situa în jurul pragului de 2 miliarde de euro. Bugetul adoptat de Parlament duminică prevede venituri de 1,9 miliarde de euro.

Agenția de privatizare și-a ratat deja obiectivele, cu consecințe corespunzătoare pentru personal. Până astăzi aceasta a obținut venituri de 3,5 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechische-Privatisierung-schleppt-sich-hin-article16528616.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1