Pro autobuze electrice: cine vrea să dea exemplu urcă în el

Pentru multe orașe este o pură necesitate înlocuirea autobuzelor cu motoare diesel poluante cu alternative cu propulsie electrică. Exemple în străinătate există destule, care arată că se poate.

În acest fel nu mai putem continua: în multe orașe mari asociațiile de mediu acuză calitatea foarte slabă a aerului și pe bună dreptate. Zgomotul, mirosul și blocajele din trafic fac parte din peisajul standard a multor municipalități.

Multe comune au luat decizia fără echivoc de a bloca accesul temporar sau permanent în interiorul orașelor pentru vehiculele cu motor. Lucru valabil și pentru autobuzele diesel. Astfel că cei care folosesc transportul în comun au nevoie de alternative.

Companiile de transport care nu se adaptează la astfel de scenarii, dau dovadă de neglijență. Pentru că tranziția va avea nevoie de timp. Autobuzele pentru mediul urban au o durată de utilizare de doisprezece ani sau chiar mai mult. O perioadă lungă de timp pentru a se scăpa de autobuzele cu motoare diesel. Cine vrea să aibe până în 2030 un trafic urban lipsit de zgomot și emisii, trebuie să înceapă să introducă de pe acum autobuze cu propulsie alternativă.

Este adevărat, până acum autobuzele electrice de mari dimensiuni nu erau fiabile și erau o alternativă mult prea scumpă. Dar acum a trecut vremea experimentelor și a testelor. Volvo a vândut deja peste tot în lume 3000 de autobuze electrice și cu motor hibrid. Cei mai mari producători germani de autobuze, Daimler și MAN, vor să scoată pe piață autobuze electrice încpând cu anul 2018, la fel ca și producătorul chinez BYD.

În China, mulțumită unor subvenții uriașe, fiecare al zecelea autobuz aflat în circulație este ori complet electric ori hibrid. Anul trecut numărul lor a totalizat 50.000. În Europa există de asemenea 6000 de autobuze electrice pe șosele, majoritatea rulează însă prin conexiune electrică aeriană. În Germania dintr-un total de 78.345 de autobuze doar 458 au un sistem de propulsie hidrid sau electric. În comparație doar în Londra, capitala Marii Britanii, vor fi date în folosință 120 de autobuze electrice până la sfârșitul acestui an.

http://www.sueddeutsche.de/auto/e-fahrzeuge-im-oepnv-pro-elektrobusse-wer-ein-zeichen-setzen-will-steigt-jetzt-um-1.3460626

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =