Problema anului 2014 in mediul de afaceri – taxa pe stalp

noi-taxe-din-2014-impozite-locale-in-crestere-cu-20-taxe-noi-pe-stalpi-alei-si-strazi-234168

Cea mai mare problema a mediului de afaceri: TAXA PE STALP

Una dintre cele mai mari probleme fiscale pentru antreprenorii romani este taxa pe stalp, a declarat Gabriel Sincu, executive director EY Romania, care caracterizeaza aceasta taxa ca “o nebunie administrativa”.

Premierul Victor Ponta anunta la inceputul lunii septembrie ca taxa pe constructii speciale, cunoscuta ca “taxa pe stalp”, va fi redusa de la 1,5% la 1%, iar sumele colectate din aceste impozite nu vor intra la bugetul de stat, ci vor ramane la autoritatile locale.
Ponta: Taxa pe constructii speciale va fi redusa de la 1,5% la 1%
“Taxa pe stalp este cea mai mare problema a acestui an”, spune Gabriel Sincu, care arata ca sunt deja idei cu privire la modificarile care ar trebui aduse legii.

“A aparut ideea ca urmeaza sa fie scazuta la 1%. E un lucru bun, insa e ca in bancul acela: atunci cand bagi multe animale in casa si apoi scoti cateva, deja te simti mai bine. Speram ca aceste modificari sa nu creeze probleme mari de procedura, care sa ramana in carca contribuabiliului”, declara directorul EY. Gabriel Sincu crede insa ca aceasta decizie nu vine in ajutorul companiilor mari, care vor avea nevoie de mai mult personal pentru a face declaratiile fiscale. “Daca vorbim de companii cu mii sau zeci de mii de active, ma refer la jucatorii mari din telecom sau din industria petroliera, ar trebui sa angajeze o armata de oameni doar pentru intocmirea declaratiilor fiscale. E o nebunie administrativa”, spune el.

Pe aceeasi pozitie se situeaza si Mircea Tudor, fondatorul firmei MB Telecom. El a declarat ca “faimoasa taxa pe stalp creeaza efecte catastrofale”, mentionand ca este o taxa “nociva”. Omul de afaceri, care va lansa o capacitate de productie dezvoltata in Elvetia, a spus ca Guvernul Federal elvetian i-a oferit “conditii economice de vis”, inclusiv scutiri de impozit pe profit pe 10 ani. In schimb, in Romania, la o companie cu o cifra de afaceri de 7-8 milioane de euro va plati sute de mii de lei in plus in fiecare an pentru “aceasta taxa aberanta”

“Sute de mii de lei inseamna locuri de munca in minus la unii sau chiar diferenta intre a supravietui si a sucomba, la altii”, afirma fondatorul MB Telecom.

—————————————————————————————————————————————————

regular_smile……………daca am pune si o taxa pe prostie, oare am mai vorbi de deficit bugetar…..

Control de alcoolemie:

– Politistul) Buna ziua, ati baut?

– Da,…dimineata….mi-am maritat fiica…..si cum mie nu-mi place sa merg la biserica am fost la un bar si am tras cateva beri….apoi in timpul petrecerii am baut o sticla de vin…. iar dupa-amiaza am golit o sticla de whisky….(explica tipul din masina printre sughituri).

Politistul enervat ii spune tipului:

-Intelegeti ca eu sunt politist si ca eu fac un control de alcoolemie????????

La care tipul ii raspunde calm politistului:

-Dumneata intelegi… ca masina asta este englezeasca…..si ca soferul este sotia mea in partea dreapta a masinii???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 30