Problema Coreei de Nord va fi rezolvată

“Este ca atunci când Trump aprinde lumina în bucătărie și peste tot e plin de gândaci“, spune politologul american Randall Schweller. Spre deosebire de Obama, Trump nu doar că ia în vedere problemele, el le rezolvă.

Dacă președintele american Donald Trump a fost lăudat pentru ceva în ultimele patru luni de zile, atunci s-a datorat politicii sale externe. Barack Obama a arătat lumii întregi că SUA este “o păpușă cu sfori”, a declarat recent senatorul american John McCain. Dar Trump are inițiativă și acționează.

McCain face parte din cei mai puternici critici ai lui Trump, dar atacul lui Trump asupra aeroportului din Siria l-a impresionat. Chiar și presa liberală din SUA, care în mod obișnuit nu pierde nici o oportunitate de a-l critica pe Trump, a avut cuvinte de laudă față de această decizie. Jurnalistul Fareed Zakaria a declarat pentru CNN după atac că el crede că Donald Trump a fost în acea seară cu adevărat președintele Statelor Unite.

Chiar și politologul Randall Schweller de la Ohio State University crede că a fost o decizie impresionantă lansarea celor 59 de rachete Tomahawk la ordinul lui Trump. Guvernul SUA consideră că guvernul sirian este responsabil pentru atacul cu arme chimice de pe data de 4 aprilie anul acesta, în care au decedat peste 80 de persoane. Dar spre deosebire de McCain sau Zakaria, Schweller nu crede că acest atac ar putea determina o schimbare de curs în războiul civil din Siria.

http://www.n-tv.de/politik/Das-Nordkorea-Problem-wird-geloest-zur-Not-mit-Krieg-article19811080.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =