PROBLEMA MAJORA

tm ivoPROBLEMA MAJORA

                   Nu stiu daca e chiar necesar sa se cheltuiasca din banul public oradean circa 55 de mii de euro pentru un plafon din sala „Traian Moşoiu”, a primariei, în care se ţin şedinţele de Consiliu Local.

„Anul acesta vom efectua lucrări de întărire a structurii de rezistenţă a podului. Se vor înlocui grinzile cu probleme şi se va reface planşeul în zona în care s-a deformat.In momentul de faţă investiţia se află în faza de obţinere a autorizaţiilor necesare de la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu şi Agenţia de Mediu Bihor, urmând ca lucrările să fie scoase la licitaţie, după avizare, de către Instituţia Arhitectului Şef.În paralel cu pregătirea lucrărilor de consolidare a podului pregătim un proiect european prin intermediul căruia, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor, să atragem finanţări pentru reabilitarea întregii săli, aceasta urmând să îşi reia aspectul de amfiteatru”, a precizat Mircea Oaie, şeful Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente.

Lucrarea  „Traian Moşoiu” va cuprinde înlocuirea mobilierului şi a tablourilor, „Împăratul Sigismund de Luxemburg primindu-l pe regele Vladislav Jagello la Oradea” şi „Primirea Regelui Ferdinand şi Reginei Maria la Oradea în 1919″ de pe peretii laterali. Cele două picturi vor avea dimensiuni de 410 centimetri pe 210 centimetri şi vor fi plătite din sponsorizări spun oficialii.

——————————————————————————————————————————————————————————-

1471087_10201295491929885_1737037589_n copy………oare cum vor raspunde alesii oradenilor la intrebarea: de ce lucrarea TRAIAN MOSOIU……sper ca nu ca mai jos…

– Cum te numesti? – Maria Stan, zambeste tanara blonda candidata. – De ce zambesti? intreaba profesorul. – Ma bucur ca am raspuns bine la prima intrebare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 85