PROBLEMA SUNT EU

the-problem-is-youProblema eşti tu

 Să fi concediat nu este plăcut, dar să fi concedit des este mult mai rău. Este adevărat că economia nu este în cea mai bună stare şi este greu să îţi găseşti un nou loc de muncă. Dacă ţi se întâmplă des să fi concediat, chiar şi momentan îţi este teamă că ai putea fi concediat, este bine să te gândeşti dacă este din cauza economiei sau din cauza ta. Mai jos vei găsi ajutor pentru a-ţi da seama dacă problema este la tine.

 

Toţi colegii tăi sunt nişte idioţi. Este posibil ca unele persoane să nu fie cele mai grozave, dar dacă colegii tăi, subordonaţii tăi, şeful tău, atât cei din present cât şi din trecut ţi se păreu nişte idioţi, este foarte probabil ca problema să fie la tine, nu la ei. Dacă ar fi aşa, de ce ar mai avea un loc de muncă, de ce ar câştiga mai bine ca tine, de ce nu ar fi ei daţi afară, nu tu. Ar fi bine să te gândeşti la comportamentul tău şi să găseşti o cale de a te înţelege mai bine cu colegii tăi.

Intri în bucluc, iar alţii scapă mereu. Se întâmplă să ai acelaşi comportament nesănătos pe care îl au şi alţii, dar doar tu eşti tras la răspundere. Poate şeful tău are nişte favoriţi în echipă sau ei sunt mai buni, mai performanţi în alte domenii şi micile escapade le sunt trecute cu vederea.

Fiecare manager pe care l-ai avut a fost un micromanager. Poate că asta ai nevoie. Încearcă să îţi planifici mai bine sarcinile, nu mai depăşi termenele limită, fi mai responsabil şi poate te va lăsa mai liber.

În concluzie, înainte să arunci vina pe criza economică, şeful tău, colegii, locul de muncă, vremea de afară, uită-te în oglindă şi fi sincer când te vei analiza. Dacă problema este la tine nu este o nici o problemă, începe să schimbi ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 38 =