Probleme de fertilitate legate de sanatate mintala la copii

Three pregnant women

Probleme de fertilitate legate de problemele de sanatate mintala la copii
Medicii danezi au costatat în urma unui studiu realizat pe 2,4 milioane de copii, ca reprezintă un risc mai mare ca nou născuţii să aibă probleme, cum ar fi autismul, dacă mama a avut probleme cu conceperea. Studiul sugerează că nou nascutii femeilor cu probleme de fertilitate au mai multe sanse de a dezvolta tulburări psihice decât cei ale căror mame au fost sănătoase.

Oamenii de stiinta nu au putut explica constatările, dar spun că defectele genetice sau alte probleme biologice ale mamei sunt mult mai nocive pentru copii decât orice tratament de fertilitate folosit. Grupul danez a folosit o bază de date cu înregistrările pacientilor, permițându-le să studieze istoriile medicale ale părinților și copiilor. Aceştia au căutat în primul rând toți copiii născuți în Danemarca între 1969 și 2006. Dintr-un total de peste 2,4 milioane, au separat 124,000 (5%), născuti de femeile cu probleme de fertilitate înregistrată, și 2,3 milioane (95%), ale caror mame nu a avut astfel de probleme.

Cercetatorii au studiat istoriile medicale ale copiilor, pâna la 20 de ani, până în 2009. În acest timp, copiii nascuti de femeile cu probleme de fertilitate au avut un risc cu 33% mai mare de tulburari psihice. Din care, un risc de 27% mai mare de schizofrenie și psihoze, un risc de 37% mai mare de anxietate si tulburari nevrotice, un risc de 28% mai mare de dificultăți de învățare, precum și un risc de 22% mai mare de tulburari de dezvoltare mentală, inclusiv tulburari din spectrul autismului. Analizele suplimentare făcute copiilor cu vârste cuprinse sub 19 ani şi peste 20 de ani, au constatat că riscurile au continuat la varsta adulta. Pe baza cifrelor, s-a constatat că, în Danemarca, în jur de 1,9% din toate tulburari psihice diagnosticate sunt asociate cu infertilitatea mamei. Cercetările anterioare la copii nascuti dupa tratament de fertilitate, sugerează că anumite proceduri, cum ar fi injectarea intracitoplasmatică a spermei (ICSI), poate creste riscul de malformatii congenitale, deși legătura nu este definită.
http://www.theguardian.com/science/2014/jun/30/fertility-problems-link-to-children-mental-health-issues-research

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =