Probleme pe ruta ICE dintre Berlin și München

Proaspăt inaugurata rută feroviară germană nu funcționează conform planului: Pe tronsonul dintre Berlin și Bayern, Deutsche Bahn se luptă cu dificultăți jenante, după schimbarea planului de călătorie. Unul din primele trenuri care trebuiau să călătorească pe această rută a fost anulat.

Pe linia de mare viteză a Deutsche Bahn dintre Berlin și München a existat la începutul acestei săptămâni o surpriză: ICE-ul care trebuia să plece de la Berlin la ora 7:38 dimineața a fost anulat, se arată pe planul plecărilor. Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn nu a putut să ofere detalii cu privire la această situație. Trenurile care au plecat dimineață devreme nu au avut nici un fel de probleme. Nici pentru cele ce au urmat ulterior nu au existat perturbări.

Pe cei 623 de kilometri dintre Berlin și München via Erfurt trenurile ICE pot să circule din weekendul trecut cu o viteză maximă de 300 km/h. Astfel se scurtează timpul de călătorie pentru ICE la fix patru ore.

Deutsche Bahn vede noua legătură ca o alternativă la traficul aerian intern din Germania. La gala de deschidere de sâmbătă noaptea un tren cu 200 de invitați speciali și jurnaliști a ajuns la München cu peste două ore întârziere ca urmare a diferitelor defecțiuni de pe traseu.

Vineri seara două trenuri ICE speciale, au ajuns în Gara Centrală de la Berlin fără nici un fel de întârzieri, chiar și cancelarul german Angela Merkel a facut parte dintre pasageri. Duminică, atunci când au luat startul primele călătorii regulate, un tren ICE a avut parte de întârzieri lungi, datorită unor probleme tehnice.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/ICE-Richtung-Muenchen-faellt-aus-article20178023.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =