PROCES CU TUTUN

  • _74218920_crushingcigsbysplAsiguratorii de sanatate coreeni dau in judecata companiile de tutun

 

Serviciul asigurarii de sanatate de stat din  Coreea de Sud, da in judecata trei firme de tutun, inclusiv unitatea locala a lui Philip Morris, pentru a compensa costurile de tratament legate de fumat.  Brațul local al British American Tobacco a fost, de asemenea, numit in proces, impreuna cu liderul de piata la domiciliu, KT & G Corp. Suma initiala dorita de asiguratori, pentru a acoperi  daunele este de 52 milioane de dolari ( 31 milioane lire sterline).

 

Asiguratorii de stat au declarat anterior, ca  mai mult de 1,6 miliarde de dolari, cheltuie in fiecare an pentru tratarea bolilor lagate de fumat.

Serviciul National de Asigurari de Sanatate( SNIS), din Coreea de Sud a declarat ca : ” Fumatul este o problema grava care afecteaza oamenii, in special tinerii si femeile.”

Conform estimarilor industriei, industria tutunului din Coreea de Sud este evaluata  la aproximativ $ 9.3miliarde. Aproximativ un sfert din adulții din Coreea de Sud fumeaza.

Astfel, KT & G Corp are un punct de sprijin majoritar, cu o cota de piata de aproximativ 60% si vanzari anuale de 2 miliarde $. Unitatile locale ale lui Philip Morris și BAT au impreuna o cota de piata cumulata de 33 % .

 

Ministerul sanatatii si bunastării tarii a atras noi reglementari anti – fumat în 2012. Ca parte a noilor masuri, fumatul in restaurante va fi interzi, incepand cu anul viitor .

http://www.bbc.com/news/business-27017629

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =