Procesul privind arma de asalt germana G36

e38699101fea1e0a8732f68e35851c36

Eșec pentru Ministrul German al Apărării, von der Leyen: în disputa privind arma de asalt G36 instituția trebuie să se mulțumească cu o înfrângere în instanță. Soarta armei germane ce a devenit standard pentru armata germană nu se va schimba cu nimic. Ea va fi retrasă din anul 2019.

În procesul de compensare pentru controversata armă de asalt G36, producătorul Heckler & Koch a câștigat în defavoarea Ministrului German al Apărării. Curtea regională de la Koblenz a respins cererile ministerului de a primi compensații pentru cele 4000 de astfel de arme achiziționate.

Ministrul German al Apărării, Ursula von der Leyen, s-a decis deja de anul trecut ca toate cele 167.000 de arme G36 din dotare să fie eliminate treptat datorită preciziei insuficiente în cazul focului de durată sau datorită faptului că se încălzeazu prea tare.

Conflictul privind arma de foc au început în urmă cu cinci ani când au apărut indicii ale problemelor de precizie. Cercetările au dus la rezultate contradictorii. Von der Leyen a ordonat apoi după instalarea sa în funcție în anul 2013 o cercetare amănunțită, a cărei rezultat a fost clar: în testele de laborator procentajul de cazuri în care arma și-a atins ținta după o modificare a temperaturii cu 30 de grade Celsius a fost de doar șapte procente. Iar cerința armatei germane este de peste 90%.

Soldații sunt însă mulțumiți cu arma. Acest lucru a fost declarat de un fost reprezentant militar, Hellmut Königshaus și expertul militar din partea “verzilor”, Winfried Nachtwei, după efectuarea unui sondaj printre 200 de soldați. Toți au răspuns unanim că niciodată nu s-au remarcat deficiențe de precizie pentru G36 în probe practice. Din contră, arma este ușoară, ușor de utilizat, și foarte fiabilă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Heckler-Koch-gewinnt-Prozess-um-G36-article18553941.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =