Procesul Vatenfall costă deja zece milioane

kernkraftwerk-brunsbuettel-seit-jahren-ein-verlustgeschaeft-sagt-die-gruenen-politikerin-kotting-uhl

Procesul Vatenfall costă deja zece milioane

Procesul concernului energetic Vattenfall împotriva Germaniei este importtant pentru că va decide o instanță de arbitraj din Washington. Acest lucru dă apă la moara celor care critică acordul de liber schimb TTIP.

Procesul concernului energetic Vattenfall împotriva deciziei Guvernului Federal German de a renunța accelerat la energia nucleară după accidentul de la Fukushima costă deja guvernul federal peste 10 milioane. Încă de la începutul procedurii un tribunal de arbitraj internațional de la Washington a emis în 2012 un buget de 3,23 milioane de euro, scrie Matthias Machnig, secretar de stat în ministerul federal al economiei. Din aceștia, 200.000 sunt costuri de instanță. Restul sumei se referă la avocați, experți și servicii de suport necesare, cum ar fi administratea de documente și traducerile.

Vatenfall cerea despăgubiri în valoare de 4,7 miliarde de euro, plus dobândă. Cererea este explozivă pentru că adversarii acordului de liber schimb cu America (TTIP) consideră acest lucru ca o dovadă a riscului în cazul clauzelor pentru protecția investitorilor. Căile de atac sunt prevăzute de asemenea în acordul de arbitraj TTIP. Adversarii raționamentului afirmă că există o presiune tot mai mare asupra guvernelor să nu mai ia decât deciziile care să se potrivească cel mai bine intereselor investitorilor.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/streit-um-ttip-und-freihandel/vattenfall-klage-kostet-schon-jetzt-millionen-13230836.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 26