Producătorii auto cheamă înapoi milioane de mașini

airbag

Producătorii auto cheamă înapoi milioane de mașini

Furia producătorilor auto în legătură cu airbag-urile producătorului defectuos Takata nu-și găsește sfârșit. De data aceasta Toyota și Nissan recheamă 6,5 milioane de automobile. Chiar și în Germania există automobile afectate.

Datorită airbag-urilor defecte ambii constructori auto japonezi Toyota și Nissan recheamă la nivel mondial peste 6,5 milioane de autovehicule. La Toyota sunt afectate în total cinci milioane de autovehicule potrivit informațiilor oferite de companie. Dintre acestea, 153.000 se află în Germania. Nissan a explicat faptul că rechemările sale afectează 1,56 milioane de mașini din înteaga lume.

O purtătoare de cuvânt a Toyota a spus că nu a fost afectată funcționarea normală a autovehiculelor afectate. Cu toate acestea, poate pătrunde umezeală în generatorul de gaz al sistemului de airbag al șoferului și pasagerului. În cazul unui accident airbag-urile nu mai pot funcționa în condiții normale.

Nissan a anunțat că există riscul ca airbag-urile să explodeze. Există riscul ca, carcasa metalică a generatorului de gaze să nu funcționeze corect. Ambii producători auto au subliniat faptul că rechemările lor nu sunt legate de decese sau accidente de mașină.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hersteller-rufen-Millionen-Autos-zurueck-article15093701.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =