Producătorii auto se ceartă cu Nokia

Caprivi

Producătorii auto se ceartă cu Nokia

Este vorba despre miliarde oferite de Daimler, Audi și BMW pentru furnizorul de hărți dela Nokia, Here. Concernele germane vor acces la date cartografice detaliate, pentru a putea construi proprile mașini autonome. Dar acum Nokia vrea să vândă serviciul Here.

În litigiul licitării pentru serviciul de cartografiere al Nokia, Here, producătorii germani de automobile premium au în mod oficial cele mai bune șanse de câștig. Detaliile decisive ale afacerii sunt încă în curs de negociere și sunt controversate între Audi, BMW și Daimler care ofertează împreună pentru serviciul de cartografiere.

După datele oferite de insideri, părțile implicate discută despre o propunere prin care Nokia să își păstreze o mică participație în cadrul Here.

Pentru concernele auto germane furnizorul de hărți stradale este de importanță strategică: doar cine are acces la date detaliate de cartografiere va putea, potrivit experților, să dezvolte pe viitor automobile autonome.

Audi, BMW și Daimler nu sunt pregătiți să îndeplinească așteptările Nokia privind prețul pentru filiala Here, spun informatorii. Astfel că Nokia nu a dorit până acum să ofere exclusivitate producătorilor auto în negocierea pentru serviciul auto.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobauer-feilschen-mit-Nokia-article15490876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =