Producătorii auto se tem de cota de automobile electrice

china-gilt-als-der-weltweit

Un nou proiect de lege din China sperie producătorii germani de automobile: se pare că din anul 2018 ar trebui să intre în vigoare o cotă obligatorie pentru automobile electrice. Astfel, China va fi considerabil mai ambițioasă decât Germania.

Producătorii auto germani se tem aparent de introducerea unei cote obligatorii de automobile electrice în China. Acest lucru este raportat de „Süddeutsche Zeitung“. Este vorba, prin urmare, de un nou proiect de lege care va intra în vigoare în anul 2018. Acesta prevede ca pentru minim opt procente din toate automobilele vândute în China să fie adunate așa-numite puncte de credit. În anul 2019 se va face același lucru pentru 10 procente, apoi în 2020 pentru 12. Pentru automobilele electrice vor fi necesare 4 puncte, pentru automobile hibride care se pot încărca de la priză vor exista 2 puncte. Dacă producătorii auto nu reușesc să se încadreze, atunci ei vor trebui să reducă producția sau să cumpere credite de la alți producători, dacă mai sunt disponibile – asemănător cu sistemul certificatelor de emisii.

Detaliile proiectului de lege sunt încă foarte neclare, dar deja provoacă neliniște printre producătorii germani de automobile. Pentru că acest lucru va însemna pentru ei că trebuie să își sporească masiv vânzările de automobile electrice și hibride de tip plug-in, altfel vor fi nevoiți să achite amenzi. Să luăm exemplul VW care vinde în prezent trei milioane de automobile pe piața chineză, ceea ce înseamnă că în anul 2018 ar trebui să scoată pe piață și un număr de 60.000 de automobile electrice, spune Cui Dongshu, secretarul general al China Passenger Car Association. În cazul hibridelor plug-in este vorba despre 120.000 de automobile.

China este la nivel mondial lider în domeniul mobilității electrice. Anul trecut vânzările de automobile electrice din China au crescut mai puternic decât oriunde altundeva în lume. Numărul de automobile hibrid sau electrice s-a cvadruplat, ajungând la un total de 180.000.

La începutul lunii septembrie Volkswagen a anunțat că va colabora cu producătorul chinez Anhui Jianghuai Automobile (JAC) pentru construcția de automobile electrice. Obiectivul este cooperare pe termen lung și dezvoltarea comună de automobile alimentate electric în China.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/neue-mobilitaet/autohersteller-fuerchten-elektroauto-quote-in-china-14505669.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =