Producatorii de automobile lupta să se adapteze la încetinirea cererii chineze

Visitors walk around a Mercedes Benz concept GLC Coupe car during the 16th Shanghai International Automobile Industry Exhibition in Shanghai, April 20, 2015. REUTERS/Carlos Barria

Producatorii de automobile lupta să se adapteze la încetinirea cererii chineze

Cererea Chinei pentru masini de lux ne-a obişnuit cu o singură direcţie, de creştere. Acum perspectiva unui declin susținut a cererii din China, determinată de declinul ascuțit de pe piețele de capital din China și o devalorizare a yuanului, obligă producatori auto la nivel mondial să caute noi piețe pentru a-şi vinde bunurile.

Producatorii germani de automobile revizuiesc câte vehicule să trimită în China sau SUA, iar dealerii americani spun ca aşteaptă mai multe modele Mercedes, Audi și BMW. O criză pe termen mai lung ar putea determina producătorii auto să exporte mai multe vehicule din fabricile din China sau să reducă producția pentru micşora costurile, au declarat analistii.

Cei mai mulţi dintre producătorii auto la nivel mondial au operatiuni de productie semnificative în China, pe care doresc să le păstreze în stare de funcționare. Potrivit directorilor indutriei de automobile, China este încă o piață în creștere pe termen lung, chiar dacă ritmul încetinește.

Pentru a compensa încetinirea bruscă în creșterea vânzărilor totale, producătorii de vehicule din China se bazează pe vânzările de vehicule utilitare sport care generează în mod obișnuit mai mult profit pe vehicul.

http://www.nytimes.com/reuters/2015/08/28/business/28reuters-china-business-goods.html?src=busln&_r=0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20