Producătorii de lapte pot să își fixeze prețurile

e40d86e433b4cd4df409fd9007e6a8f9

Scăderea masivă a prețurilor la lapte îi face pe fermieri să sufere, având acum nevoie urgentă de ajutor pentru a supraviețui. Acum mediul politic le oferă un instrument prin care pot sa ajute la prețuri mai mari, însă ajutorul este oarecum limitat.

Datorită prețurilor mici la lapte, guvernul federal german a permis producătorilor de lapte să își fixeze prețurile la comun, pentru ca piața să se stabilizeze. Reprezentanții au acceptat o inițiativă a părților coaliției pentru modificări corespunzătoare a legii structurii pieței agricole. Astfel s-au stabilit condițiile pentru punerea în aplicare a unei excepții de la regulamentul impus de Comisia UE.

Comisia UE a decis la mijlocul lunii aprilie ca femierii europeni și producătorii de lapte au dreptul la fixări comune de prețuri timp de maxim șase luni, pentru ca producția de lactate să fie sprijinită. De la eliminarea contingentului laptelui la nivelul UE, în urmă cu mai bine de un an, producătorii de lactate se luptă cu prețurile într-o continuă scădere. Multe întreprinderi își văd propria existență amenințată.

Ministrul agriculturii de la nivelul UE și Comisia UE au convenit la mijlocul lunii martie pentru a permite producătorilor din domeniu să facă înțelegeri privind cantitățile produse. Datoriă scăderii prețurilor ministrul federal german al economiei, Christian Schmidt (CSU) a promis fermierilor germani un ajutor de urgență de minim 100 de milioane de euro, în cadrul unei reuniuni de urgență ce avut loc luni, organizat pentru problemele din domeniu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milchbauern-duerfen-Preise-absprechen-article17844986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 32