Producătorii de lapte versus Bruxelles

Milchbauern

Producătorii de lapte versus Bruxelles

Producătorii de lapte din Europa se tem pentru existența lor. Pentru un litru de lapte aceștia primesc din ce în ce mai puțini bani. Acum ei speră însă la un sprijin din partea Bruxelles. Asociația Germană a Fermierilor are cerințe clare.

Pentru sprijinirea fermierilor aflați în dificultate, Asociația Germană a Fermierilor (DVB) cere ajutoare financiare imediate și o ofensivă europeană a exporturilor. Prăbușirea prețului la lapte poate fi oprită doar prin soluții durabile, spune secretarul general, Bernhard Krüsken. Măsuri pe termen scurt sau pe perioadă determinată, care nu fac decât să stopeze efectele pentru următoarele patru săptămâni, nu au nici un sens.

Mulți producători de lapte sunt în pericol datorită faptului că prețul pentru un kilogram de lapte crud se comercializează în prezent la mai puțin de 30 de cenți. Printre motive se numără embargoul impus Rusiei pentru criza din Ucraina și cererea slabă din partea Chinei.

Fermierii acuză lanțurile comerciale că pun presiune asupra prețurilor prin supraofertare. În această zi de luni miniștrii agriculturii din UE se vor consulta în cadrul unei reuniuni speciale de la Bruxelles cu privire la posibile soluții pentru criză.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milchbauern-fordern-Offensive-aus-Bruessel-article15871461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 43