Producătorii de mașini au înregistrat un plus

a9cbfaf7da49a3d1bd92d0fa8f1d2115Semnificativ mai multe comenzi din zona euro au dat o mică creștere în ramura industriei germane a construcției de utilaje. Dar există simultan o cerere slabă din partea țărilor din afara zonei euro.

Constructorii germani de mașini și utilaje au primit un impuls pozitiv ca urmare a creșterii numărului de comenzi din partea țărilor euro în luna octombrie. Însă pentru că cererea autohtonă și comenzile din celelalte țări din afara zonei euro au fost în continuare slabe, ramura a înregistrat în total doar o creștere relativ mică a comenzilor.

După tragerea liniei numărul total de comenzi ajustat în fața prețurilor a crescut cu patru procente, după cum anunță Asociația Construcției Germane de Mașini și Utilaje (VDMA).

Cererea autohtonă a scăzut în consecință cu patru procente, iar din țările din afara spațiului euro au sosit cu opt la sută mai puține comenzi. Imulsul puternic a venit din partea partenerilor euro. Afacerile de investiții mari au asigurat un plus de 55 la sută. Dar și fără echipamente creșterea ar fi fost de câteva zeci de procente, spune expertul de conjunctură al VDAM, Olaf Wortmann.

Într-o comparație pe trei luni constructorii de mașini au înregistrat între lunile august și octombrie un minus în comenzi de șase procente. Chiar și aici țările partenere euro au asigurat un plus de 16 procente, în timp ce străinătatea a comandat cu cinci procente mai puțin, iar comenzile autohtone s-au redus cu șapte procente. Pentru anul curent după zece luni se arată un nivel stagnant al comenzilor, spune Wortmann.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Maschinenbauer-schaffen-Plus-article16471556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1