Producătorii de petrol extind limitările

Stocurile tot mai mari de petrol din SUA pun din nou presiune pe prețul acestuia. Țările producătoare vor din acest motiv să păstreze aceste limitări ale producției și după mijlocul acestui an.

Țările OPEC dar și altă țări producătoare de petrol au convenit pentru o prelungire a limitării cantității de producție cu încă șase luni. La reuniunea ce a avut loc în Kuwait cartelul și restul statelor precum Rusia s-au arătat mulțumite de decizia adoptată în luna noiembrie anul trecut, după cum reiese din comunicatul de presă oficial.

Toate țările participante la acord au fost somate să pună în aplicare toate condițiile. Limitarea cantităților produse este valabilă doar pentru prima jumătate a anului 2017. Limitarea a fost introdusă pentru a determina o creștere a prețului petrolului.

Obiectivul a fost atins, prețul petrolului de sortiment Brent – Marea Nordului a crescut din nou peste pragul de 50 de dolari pe baril. Dar în urmă cu câteva zile acest sortiment a scăzut din nou sub același prag și astfel sub nivelul de la finalul lui noiembrie 2016. Motivul este faptul că americanii au început să investească din nou în metoda lor de fracking, catitățile introduse pe piață fiind astfel tot mai mari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Olfoerderer-verlaengern-Foerderbremse-article19765547.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20