Producătorii germani de lactate și sancțiunile

51192260

Producătorii germani de lactate și sancțiunile
Industria produselor lactate din Germania este înfloritoare. Dar incertitudinea tot mai mare de pe piața mondială conduce la scăderea prețurilor. Cei mai buni clienți continuă să fie chinezii. În Europa va scădea în anul care vine cota de lapte emisă la nivelul Uniunii Europene.

Prețul laptelui german scade dar rămâne însă la un nivel destul de ridicat. Produsele lactate din Germania sunt cerute încă pe plan mondial, iar pe piețele din afara Europei cererea este în creștere, a declarat președintele Asociației Industriei de Produse Lactate, Karl-Heinz Engel. În anul fiscal 2013-2014 prețul din Germania a fost mai mare ca niciodată. Produsele lactate germane beneficiază încă de o mare încredere.

Din cauza crizei politice dinamica se pierde, a spus Engel referindu-se la Orientul Mijlociu, precum și a pieței vest-africane afectată de Ebola. Incertitudinea crește. Acest lucru se simte de asemenea și pe piața germană.

Interdicția de import rusesc de pe piața laptelui din UE afectează pe de altă parte în mică măsură producătorii de produse lactate din Germania pentru că oricum exportul de astfel de produse către Rusia s-a diminuat puternic în ultimii ani. Industria produselor lactate din Germania este afectată doar indirect, deoarece expoturile de brânză din alte țări europene au de suferit de pe urma embargoului.

În general, aproximativ jumătate din produsele lactate din Germania sunt destinate vânzării în străinătate. Cea mai importantă piață aflată pe creștere este China. Laptele UHT german reprezintă acolo cea mai mare parte a cererii, consumatorii au puțină încredere în produsele de pe piața internă, spune Engel. Cererea de zer praf pentru produse alimentare destinate copiilor a crescut de asemenea. În ultimii ani a fost descoperit în China lapte pentru copii contaminat, fiind identificate mai multe cazuri de contaminare. Vânzările de lapte cu amănuntul din Germania au scăzut. Prin urmare, a scăzut și cererea de brânzeturi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milchbauern-spueren-Sanktionen-kaum-article13795406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48