Producătorul britanic de cipuri Dialog Semiconductor cumpăra Atmel

Snapshot 2015-09-22 13-24-28

Producătorul britanic de cipuri Dialog Semiconductor cumpăra Atmel pentru 4,6 miliarde de dolari

Producătorul de cipuri cu sediul în Marea Britanie, Dialog Semiconductor a fost de acord sa cumpere producătorul american de semiconductori Atmel într-o afacere în valoare de 4.6 miliarde de dolari ( 4,1 miliarde de euro).

Mişcarea face parte din efortul Dialog de a diversifica portofoliul de produse și de a reduce dependența sa de producătorii de smartphone-uri, cum ar fi factorii de decizie Apple și Samsung.

Atmel este specializat în fabricarea de microcontrolere care oferă soluții conectate la clienții din industrii, automobilelor, consumatorului, comunicațiilor și piețele de calcul. Într-o declarație, Dialog a spus că va plăti 4,65 miliarde de dolari în numerar și 0.112 pentru fiecare acțiune Atmel. Acesta de pe urmă are aproximativ 5.000 de muncitori în întreaga lume, de asemenea, specializat in memorie flash si tehnologia senzorilor cu touch.

Tranzacția, care este de așteptat să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor, va permite acționarilor Atmel să detină aproximativ 38% din noua companie. Anul trecut, Dialog a eșuat în încercarea de a achiziționa producătorul de cipuri austriac AMS AG.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-chipmaker-dialog-semiconductor-buy-atmel-4-6bn-deal-1520505

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 74