Producătorul de bancnote De La Rue reduce producția

banknotes_1938612c

Producătorul de bancnote din Marea Britanie, De La Rue a declarat că va reduce producția în întreaga lume. Compania a anuntat că va reduce capacitatea de producţie de la 8 miliarde de bancnote pe an la 6 miliarde. Unele lucrări de la tipografia companiei din Gateshead vor fi transferate la Malta.

Dar operațiunea Tyneside va deveni una dintre cele trei “centre de excelență” la nivel mondial pentru productia de monede, și nu vor fi pierderi ale locurilor de muncă. Cu toate acestea 300 de locuri de muncă vor fi pierdute în Malta, unde productia bancnotelor se va încheia.

Unele timbre imprimate anterior în Marea Britanie vor fi acum transferate la Malta, împreună cu unele produse de securitate, cum ar fi holograme utilizate pe sticlele de alcool. Alături de Gateshead, producția de bancnote va fi centrată pe Kenya și Sri Lanka.

“Astăzi ne anuntăm planurile de a realiza o mai raționalizată De La Rue, în conformitate cu nevoile viitoare ale clienților noștri globali, concentrată pe centre de excelență cu investiții care stau la baza viitorul nostru”, a declarat Martin Sutherland, directorul executiv al De La Rue. Compania tipăreste în prezent mai mult de 150 de valute diferite, precum și pașapoarte din Marea Britanie.

De la Rue, care produce bancnote din anul 1860, a anunțat o serie de avertismente de profit, precum si lupta împotriva concurenților. Săptămâna trecută a anunțat o scădere de 38% al profitului de bază înainte de impozitare.

http://www.bbc.com/news/business-34982111

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16