Producătorul de cipuri AMD înregistrează creștere

AMD-Fans-koennen-aufatmen

Declinul continuu de pe piața de PC-uri a afectat foarte puternic concernul AMD, producător de cipuri. Dar micul rival al Intel se luptă pentru a furniza în continuare tehnologie pentru consolele de jocuri, ceea ce ameliorează din efecte. Investitorii se arată ușurați.

La producătorul de cipuri AMD afacerile merg semnificativ mai bine, iar investitorii sărbătoresc acest lucru cu o creștere de curs de zece procente. Trimestrul trecut vânzările au crescut cu nouă procente în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, pentru un total de 1,03 miliarde de dolari. A existat un profit de 69 de milioane de dolari, după o pierdere de 181 de milioane cu un an înainte, după cum ne anunță AMD la închiderea burselor.

A existat, cu toate acestea, un efect pozitiv din construirea unui joint-venture în China. Creșterea vânzărilor a provenit în special din afacerile cu procesoare pentru console de jocuri video. Divizia care se ocupă și de cipuri mai simple care pot fi introduse în diferite dispozitive electronice a crescut cu cinci procente, adunând vânzări în valoare de 592 milioane de dolari. Profitul operațional a crescut de asemenea de la 27 la 84 milioane de dolari. AMD a cumpărat de asemenea firma HiAlgo, o firmă specializată pe îmbunătățirea preformanțelor cipurilor grafice.

În ciuda faptului că piața PC-urilor s-a contractat în continuare, AMD a înregistrat în această afacere o creștere a vânzărilor de 15% la 435 de milioane de dolari. Motivul sunt vânzările mai bune de procesoare pentru notebook și cipuri grafice. Pierderea operațională a diviziei s-a redus de la 147 la 81 milioane de dolari. AMD, un concurent al Intel de dimensiuni semnificativ mai reduse, a avut de suferit în ultimii ani de pe urma contractării pieței de PC-uri.

Pentru trimestrul curent AMD estimează o creștere a vânzărilor de fix 18% în comparație cu același trimestru din anul precedent. Astfel AMD ar depăși așteptările analiștilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chipkonzern-AMD-macht-einen-Kurssprung-article18255216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 49