Producătorul de cipuri Qualcomm economisește radical

2015-07-20T001319Z-1488629858-GF10000159961-RTRMADP-3-QUALCOMM-RESULTS

Producătorul de cipuri Qualcomm economisește radical

Producătorul american de cipuri Qualcomm a anunțat un program radical de economisire după rezultate recente slabe. Va include de asemenea eliminarea a cinsprezece procente din totalul locurilor de muncă, a mai adăugat compania. În total Qualcomm vrea să își reducă cheltuielile cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari. În afară de asta, investițiile vor fi reduse simțitor. Iar scutite de aceste măsuri vor fi doar ramurile de bază. Directorul executiv Steve Mollenkopf a declarat că se vor efectua modificări fundamentale.

Reducerile de buget ar trebui puse în aplicare până la sfârșitul anului fiscal următor. În același timp, Qualcomm a prezentat cifre trimestriale slabe. Profitul s-a înjumătățit în perioada comercială de până la sfârșitul lunii iunie, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la suma de 1,2 miliarde de dolari. Vânzările au scăzut cu paisprezece procente la 5,8 miliarde de dolari.

Concernul este pus sub presiunea investitorilor precum fondul de investiții Jana Partner și vrea acum să testeze o nouă aliniere strategică inclusiv despărțirea de anumite părți ale companiei. Pe piață intervine scepticismul, acțiunile au scăzut post bursier cu aproape două procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chipfabrikant-Qualcomm-spart-radikal-article15576451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 79