Producatorul Nurofen Reckitt Benckiser amendat în Australia

_87192024_nurofen

Producătorul analgezicului Nurofen, Reckitt Benckiser, a fost amendat cu 1.7 milioane de dolari australieni (1.3 milioane de dolari), în Australia, pentru ca a indus în eroare clienții.

Curtea Federală din Australia a decis anul trecut ca produsele comercializate ca analgezice pentru dureri specifice, cum ar fi migrena, au fost de fapt identice. Într-o declarație pentru BBC, compania din Marea Britanie au spus că “nu intenționează să inducă în eroare consumatorii”.

Competiția australiană și Comisia de consum a cerut o amenda care se ridică la valoarea de 6 milioane de dolari autralieni.

Instanța a decis că societatea a încălcat legea australiană de consum prin faptul ca a sustinut că produsele sale specifice pentru anumite dureri au fost fabricate pentru a trata fiecare un anumit tip de durere. Fiecare produs conținea același ingredient activ, ibuprofen lizină 342mg.

Produsele afectate au inclus Nurofen pentru dureri de spate, Nurofen pentru dureri de cap si migrene. La inceputul acestui an, Reckitt Benckiser a îndepărtat un anunț TV pentru unul dintre produsele sale – Nurofen Express. Compania a declarat că nu va redifuza spotul, ca urmare a plângerilor că anunțul este o înșelătorie.

http://www.bbc.com/news/business-36167011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 16