Producătorul rus Kalashnikov trece de la AK47 la mașini electrice

Imagini pentru kalashnikov electric car

Cititorii s-ar putea să nu reacționeze la numele de Kalashnikov, dar cu siguranță au auzit despre unul dintre cele mai bine cunoscute produse ale sale: arma de asalt AK-47. Acum, aceeași companie a decis să lase armele pentru piața mașinilor electrice.

Mașina dezvoltată de ruși se numește CV-1 iar aceasta a fost dezvăluită cu ocazia 2018 International Military Technical Forum din Kubinka, Rusia. Autocar a raportat recent despre CV-1 și despre faptul că ea trebuie să amintească de Izh 2125 din anii 1970, cu elemente de design retro.

Este greu de crezut că aceasta este o mașină nouă, dat fiind designul ei. Aspectul este, cu siguranță, de inspirație retro iar înalțimea de rulare și combinația roților face ca CV-1 să arate ca și cum tehnicienii aftermarket au modificat-o.

Puterea sa vine de la câteva baterii modulare care creează o capacitate totală de 90 kWh. Kalashnikov a declarat că un invertor revoluționar alimentează aceste baterii pentru o autonomie totală de 350 kilometri cu o singură încărcare. Motorul electric va produce circa 295 de cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se va realiza în 6,0 secunde.

Statisticile de la Kalashnikov se plasează în topul brandurilor de automobile electrice, precum Tesla și sedanul Model 3. Atunci când a livrat primele exemplare din Model 3s, producătorul auto din Silicon Valley a declarat că versiunea de bază oferă o autonomie de 350 kilometri și sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde. Tesla nu a început încă producția versiunii de bază pentru Model 3 deci s-a concentrat în schimb pe varianta cu autonomie sporită și versiunile mai premium ale mașinii.

https://www.motorauthority.com/news/1118423_russian-manufacturer-kalashnikov-moves-from-ak-47s-to-an-electric-car

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 25