Producția industrială a Germaniei a crescut cu 0,3 la sută în iunie

_76088797_germanysteel

Producția industrială a Germaniei a crescut cu 0,3 la sută în iunie
Producția industrială germană a crescut cu 0,3% în luna iunie faţă de luna mai, observându-se ingrijorarea fată de crizei Ucraina. Cifra Ministerului Economiei a fost mai mică decât prognoza multor economiști și vine după o scădere de 1,8% a producției în luna mai. Ministerul de asemenea recunoaşte că, după datele de ieșire puternice în primele trei luni ale anului 2014, o creștere mai slabă era de așteptat. Pe de altă parte Banca Centrală Europeană (BCE) se pregătește să-şi anunțe ultima decizie referitoare la rata dobânzii, la o zi după ce Italia a căzut din nou în recesiune.

Potrivit Ministerului Economiei, producția manufacturieră a crescut cu cu 0,1% , iar producția din sectorul construcțiilor s-a majorat cu 1,2%. Referindu-ne la perioada aprilie-iunie, producția industrială a scăzut cu 1,5%, comparativ cu ultimele trei luni, a declarat ministerul.
“Al doilea trimestru a fost mai slab de cât ne șteptam, după un prim trimestru extrem de puternic”, a spus ministerul. “Tendința de bază va continua pozitiv.”
Cu toate acestea, “evoluțiile geopolitice ar putea avea un efect inhibitor”, a mai adăugat ministerul.

http://www.bbc.com/news/business-28685692

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 38