Produsele “Superfood” aduc milioane de euro

Popularitatea în creștere a semințelor de Chia sau a fructelor de Goji aduce vânzări record în industria “Superfood”. Economia profită de pe urma faptului că și farmaciile și discounterele preiau produsele din această gamă.

Din categoria “Superfood” fac parte semințele de Chia sau Quinoa, care beneficiază de o dezvoltare pozitivă a vânzărilor. Vânzările acestor alimente au atins valori record. Anul 2016 a adus în Germania vânzări totale de 42,6 milioane de euro pentru această industrie Superfood, raportează “Wirtschaftswoche”, citând informații oferite de firma de cercetare Nielsen. Anul 2014 a adus vânzări de 1,5 milioane de euro în acest domeniu.

Unul din motive ar fi interesul tot mai crescut al multor consumatori și oferta mai largă din comerț, spune experta Nielsen, Anne-Kathrin Haubert. Astfel că anul trecut multe farmacii și discountere au introdus în sortimentul lor aceste produse populare.

Extrem de căutate sunt în special semințele de Chia, care reprezintă 63% din totalul vânzărilor de Superfood, spune Haubert. Apoi urmează fructele uscate de Goji sau Aronia precum și suplimente alimentare sub formă de pulbere și pe bază de spirulină sau Moringa. Consumatorii de Superfood au cheltuit în medie fix 21 de euro pe an pentru aceste tipuri de alimente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Superfood-Produkte-bringen-Millionen-ein-article19852042.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5