Profesioniștii financiari pariază pe prăbușirea lirei sterline

Pfund-Sterling

În ziua votului Brexit lira sterlină a scăzut la cel mai redus nivel al ultimilor 40 de ani. În ciuda unei ușoare recuperări, o prăbușire necontrolată nu este încă scoasă din discuție. Investitorii profesioniști pariază, cu o majoritate covârșitoare, pe o prăbușire a monedei britanice.

La prima sa întâlnire cu colegii din UE, noul ministru de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, s-a arătat extrem de blând și rezervat. Cu toate că Marea Britanie vrea să iasă din Uniunea Europeană după votul Brexit, ea dorește “să continue să joace un rol de mare putere în Europa”, ar fi declarat Johnson la prima sa vizită oficială la Bruxelles. „Ceea ce nu înseamnă, în nici un caz, că Marea Britanie vrea să părăsească Europa”.

Anterior Johnson nu s-a ferit să compare Uniunea Europeană cu un ”superstat, cum însăși Hitler și-ar fi dorit”. Acum el se arată foarte rezervat în cuvinte negative adresate UE. Noua strategie a fanilor Brexit pare a fi să stea jos cuminți și să asculte. Iar supriza este că de la celebrul vot al britanicilor, Uniunea Europeană continuă să existe, nu s-a destrămat, singura care a avut de pierdut a fost lira sterlină.

În ziua istoricului vot lira sterlină a pierdut chiar și 13%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani. De atunci moneda britanică s-a recuperat parțial. Dar prăbușirea va continua cu o probabilitate extrem de ridicată. Asta ne arată nu doar datele de tranzacționare, ci și cifrele economice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Finanzprofis-wetten-auf-Pfund-Crash-article18219526.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 42