Profesorii atacă Union Bank

 

44886361

Profesorii atacă Union Bank
Acum, Curtea Constituțională Federală trebuie să se adreseze UE privind planificata uniune bancară. Potrivit unui raport din mass-media, mai mulți profesori se plâng de supraveghere bancară comună.

O nouă plângere constituțională împotriva politicii de salvare euro. Curtea Constituțională Federală din Germania are de a face cu întrebarea dacă planificata uniune bancară este legală, potrivit unui raport din media. Un grup de profesori a depus în această săptămână plângere consituțională împotriva supravegherii bancare comune la nivel european sub egida Băncii Central Europene, care ar urma să fie operațională din luna noiembrie.

Uniunea bancară nu are nici o bază legală în tratatele europene și este, prin urmare, o încălcare a drepturilor fundamentale, a declarat avocatul de la Berlin, Markus Kerber, profesor de finanțe publice și politici economice și inițiator al plângerii constituționale. Un purtător de cuvânt al Curții Constituționale Federale nu a putut confirma primirea plângerii.

Supravegherea bancară comună sub umbrela Băncii Centrale Europene este primul pilon al uniunii bancare. Controalele BCE la marile bănci din zona euro vor surveni după testele de exhilibru și cele de stres.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Professoren-klagen-gegen-Bankenunion-article13315261.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3