Profit din refugiați

Fluechtlinge

Profit din refugiați

Valul de refugiați este o catastrofă umanitară. Pentru multe firme însă aceasta este o oportunitate de a face afaceri profitabile: acestea încasează milioane pentru locuințele deținute sau containere. Dar orașele nu pot controla aceste firme de azil. Există o stare de urgență.

Clădirile de pe strada Haarlemer par să fie la prima vedere destul de primitoare. Fațade colorate împodobesc clădirea de la marginea localității Berlin-Neukölln. Fix 400 de refugiați locuiesc aici din primăvara anului 2014 în cele două clădiri din apropierea autostrăzii orășenești, pe care firma PeWoBe le-a ridicat în doar câteva luni.

Dar în interiorul casei de refugiați în scurtă vreme nu a mai fost atât de plăcut. În camere a apărut mucegaiul. Protecția împotriva incendiilor este ca și inexistentă. Și deși costurile inițiale au fost estimate la 5,5 milioane de euro, acestea au explodat apoi la 8,2 milioane. Chiar înainte de a apărea vreun excavator la fața locului, Biroul Regional pentru Sănătate și Protecție Socială (Lageso) a plătit sute de mii de euro către PeWoBe.

Contractul a fost semnat pe abia doi ani de zile, iar unde va fi posibil locuințele vor fi dărâmate deja la sfârșitul acestui an. Tariful de cazare pe zi a fost negociat abia ulterior. Casa de refugiați are șanse bune să ajungă pe lista neagră a plătitorilor de taxe.

Nu doar pe strada Haarlemer din Berlin se pot câștiga bani frumoși prin intermediul solicitanților de azil. Cum se pornesc tot mai mulți oameni pe un drum mortal dinspre Siria, Irak sau Afganistan către Europa, cu atât încasează mai mulți bani producătorii de containere precum Algeco sau administratorii de locuințe precum ITB Dresden GmbH, care este condus de un fost ofițer Stasi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/So-machen-Firmen-Profit-mit-Fluechtlingen-article15818261.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2