Profit record pentru Samsung Electronics: a crescut cu aproape 150% în trimestrul trei, la 10 miliarde dolari / Smartphone-ul care a atras cel mai mult atenţia

76286950 – seoul, south korea – circa march 2017: samsung galaxy smartphone mobile phone

Compania sud-coreeană Samsung Electronics a anunţat, marţi, că a înregistrat un profit net record de 10 miliarde de dolari în al treilea trimestru de anul acesta, în creştere cu 147% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit The Guardian.

Profitul din perioada iulie-septembrie s-a majorat datorită cererii de cipuri de memorie şi a creşterii vânzărilor de telefoane, punându-se accent pe noua generaţie de telefoane Galaxy Note 8.

Compania produce cipuri de memorie pentru calculatoarele, serverele şi dispozitivele mobile proprii, dar şi pentru companiile rivale, precum Apple.

Cel mai mare producător de semiconductoare, televizoare şi telefoane a anunţat, de asemenea, că a înlocuit directorii celor trei mari afaceri. Astfel, Kim Ki-nam va conduce divizia de soluţii care fabrică componente precum cipuri de memorie, compania care a adus cea mai mare parte a profitului din al treilea trimestru.

Samsung Electronics face parte din Samsung Group, al cărui moştenitor, Lee Jae-Yong, a fost găsit vinovat de mită, în luna august. Lee a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dar susţine că este nevinovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =