PROFIT SAMSUNG

  • 210850_630x420Profitul Samsung se mai reduce

Este primul declin de acest gen de mai bine de 2 ani. Profiturile Samsung au scăzut în mod semnificativ în ultimul trimestru. De vină sunt, probabil, costurile ridicate și cel mai de temut concurent al companiei.

 

Bonusuri mari pentru angajați și concurența acerbă împotriva Apple a producătorului coreean de telefoane mobile, Samsung, a produs acestuia o scădere a profiturilor. Compania sud-coreeană a raportat pentru trimestrul al patrulea din 2013 o reducere a profitului operațional la 8300 de miliarde de won (5,7 miliarde de euro).

 

În aceeași perioadă a anului trecut Samsung a câștigat cu aproximativ 6% mai mult, deci a raportat atunci aproape 9 miliarde de won. Comparativ cu al treilea trimestru al anului 2013, profitul este mai scăzut cu circa 18%. Analiștii au estimat un profit operațional de aproximativ 10 miliarde de won. Aceasta este prima scădere în profit a companiei în ultimii doi an.

 

Samsung este cel mai mare producător și distribuitor de telefoane mobile la nivel mondial, dar și televizoare și cipuri de memorie. La scurt timp înainte de începerea ultimului trimestru, principalul rival al Samsung, Apple, a scos pe piață noul său model iPhone. Este foarte posibil ca acest lucru să fi frânat într-o oarecare măsură vânzările de smartphone-uri scumpe de la Samsung. Un alt impediment pentru Samsung este o monedă correană mai puternică. Astfel, exporturile sunt mai costisitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =