PROFIT SPERANTA

  • 2014-04-11T122432Z-682251607-TM4EA4B0MX701-RTRMADP-3-WELLSFARGO-RESULTSDepășiri în sectorul bancar american

A patra cea mai mare bancă din SUA declanșează sentimente puternice printre investitorii americani. În timp ce vedeta Wall Street JP Morgan ratează din nou așteptările, Wells Fargo dezvăluie alte profituri record.

 

Recuperarea economică continuă din Statele Unite are un efect benefic și asupra afacerilor băncii americane Wells Fargo. Instituția cu sediul la San Francisco a generat de la începutul anului al doisprezecelea trimestru consecutiv cu profituri record. Iar instituția se dovedește tot mai mult a fi opusă practicilor bancare ale renumitelor instituții de pe coasta de est.

 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, excedentul a crescut cu 14% până la 5,9 miliarde de dolari, conform anunțului făcut de banca californiană. Profitul s-a ridicat la 1,05 dolari pe acțiune, cu 8 cenți mai ridicat decât așteptările analiștilor. Acțiunile Well Fargo au câștigat în afara bursei aproximativ 1%.

 

Dezvoltarea s-a datorat în special scăderii sotcului de credite neperformante și în general a costurilor suportate de bancă. Cu toate acestea, veniturile au scăzut cu aproximativ 700 de milioane de dolari, la 20,6 miliarde. Banca deține fiecare al cincilea credit imobiliar efectuat în SUA.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wells-Fargo-ueberholt-JP-Morgan-article12647021.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8