Profitul Allianz crește semnificativ

85555206

Pagube mai reduse produse de catastrofe și o afacere mai puternică cu asigurări de viață aduc o substanțială creștere de profit pentru cel mai mare asigurator din Europa. În trimestrul trei există un excedent de 1,9 miliarde de euro după tragerea liniei.

Allianz crește din nou. După un bilanț dezamăgitor la jumătatea anului, cel mai mare asigurator din Europa a prezentat pentru trimestrul al treilea o creștere a profitului semnificativ mai mare decât așteptările pieței. Profitul operațional a crescut cu 18% pentru un total de 2,9 miliarde de euro, iar profitul net a crescut cu 37% până la 1,9 miliarde. Directorul financiar Dieter Wemmer a confirmat obiectivul anual, care în anul 2016 ar trebui să se ridice la zece până la unsprezece miliarde de euro.

Eforturile de dezvoltare a afacerilor într-un mediu de piață extrem de nefavorabil au fost răsplătite, este de părere directorul executiv Oliver Bäte, aflat în funcție de un an și jumătate. El dorește de asemenea să renunțe la diviziile nerentabile și să le vândă în străinătate împreună cu pierderile pe care le cauzează, promovând în același timp digitalizarea companiei. La jumătatea anului aceste lucrări de restructurare au lăsat urme în bilanț. Din iulie și până în septembrie nu au existat astfel de efecte speciale.

În schimb au mers foarte bine afacerile cu asigurări de viață și de boală, aici au existat creșteri ale rezultatului cu peste 50%. În domeniul asigurărilor privind pagube și accidente, Allianz a profitat de pe urma faptului că în ultima perioadă numărul catastrofelor naturale și a pagubelor semnificative a fost redus. De acest lucru au profitat și reasiguratorii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Allianz-Gewinn-steigt-deutlich-article19062006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =