Profitul Barclays a scăzut cu 25%

_89460597_89460595

Barclays a raportat o scădere de 25% a profitului pentru primul trimestru al anului, în mare parte datorită scăderii veniturilor din divizia de investitii bancare. Profitul înainte de impozitare pentru primele trei luni ale anului a fost de 793 de milioane de lire, in scadere de la 1,1 miliarde de lire pentru aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea,potrivit băncii, creditele neperformante și costurile de exploatare au crescut. Barclays a avertizat luna trecuta ca primul trimestru ar putea fi mai slab decât anul trecut, din cauza condițiilor de piață turbulente.

În luna martie, Barclays a anuntat că se va împărți în două divizii principale: Barclays din Marea Britanie și Barclays Corporate and International, pentru a răspunde noilor reglementări bancare, care au ca scop prevenirea clienților obișnuiți care suferă de deciziile luate de către bancheri de investiții în cazul unei alte crize financiare . Profiturile la aceste două divizii au crescut cu 18%.

Banca a anuntat ca profitul a scazut cu 5% până la 1,6 miliarde de euro(£ 1,2 miliarde), în primele trei luni ale anului, în principal din cauza unei scăderi a lirei sterline si monedei braziliene. Banca a declarat că excluzând impactul schimbului toate câștigurile sale în euro, profitul ar fi crescut cu 8%.

http://www.bbc.com/news/business-36147723

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =