Profitul Goldman Sachs stagnează

Lumini și umbre în cazul profitului băncilor americane: Goldman Sachs înregistrează afaceri relativ slabe în al doilea trimestru. Din contră, Bank of America profită puternic de pe urma creșterii nivelului dobânzilor, profitul său dezvoltându-se pe măsură.

Banca americană de investiții Goldman Sachs a suferit în al doilea trimestru al acestui an ca urmare a unor afaceri comerciale mai slabe. Profitul după recompensarea terților a stagnat la 1,63 miliarde de dolari. Directorul instituției, Lloyd Blankfein, a vorbit despre un trimestru relativ dificil.

Veniturile din comerțul cu obligațiuni, monede și materii prime a scăzut cu 40% la 1,16 miliarde de dolari, pentru că, clienții s-au retras de pe bursele relativ stabile. În aceeași perioadă a anului precedent turbulențele datorate votului Brexit au asigurat activități comerciale energice.

Chiar și alte bănci precum JP Morgan sau Citigroup au resimțit comerțul slab, dar declinul marcat a putut fi compensat prin creșterea veniturilor din dobânzi în afacerile cu clienți privați. Goldman Sachs nu are în schimb afaceri semnificative cu clienții persoane fizice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gewinn-von-Goldman-Sachs-stagniert-article19942399.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8