Profitul HSBC scade pe fondul volatilităţii pieţelor

_88269577_88269576

Gigantul bancar HSBC a raportat o scădere de 14% a profitului pentru primul trimestru urmând “nivelurile extreme de volatilitate” de pe piețele financiare la începutul anului. Profitul inainte de impozitare a ajuns la 6.1 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale anului , in scadere de la 7.1 miliarde de dolari in aceeasi oerioada a anului trecut. Cu toate acestea, analistii se așteptau la o scădere mult mai accentuată a profiturilor. Directorul executiv al HSBC, Stuart Gulliver, a declarat ca banca s-a aratat “rezistentă în condițiile dure de pe piață”. Profitul înainte de impozitare ajustat, inclusiv efectele valutare și elemente one-off, a scăzut cu 18% la 5,4 miliarde de dolari.

HSBC a tăiat aproape o mie de locuri de muncă la nivel mondial, în primul trimestru, operationand cu 254,212 personal full-time in peste 71 de țări și teritorii. Gulliver a declarat că banca este convinsă ca va lovi ținta de 5 miliarde de dolari de reducere a costurilor, până la sfârșitul anului 2017.

Banca a anunțat, de asemenea, vânzarea unității sale din Brazilia către gigantul bancar Banco Bradesco pentru suma de 5,2 miliarde de dolari, după ce a primit aprobarea preliminară din partea autorităților de reglementare în domeniul concurenței.

http://www.bbc.com/news/business-36189598

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 59