Profitul Huawei a crescut cu 30%

_84371337_1c76bpun

Profitul Huawei a crescut cu 30%

Gigantul Huawei a raportat o crestere de 30% a veniturilor pentru prima jumătate a anului, datorită unor vânzări “solide” de smartphone-uri. Potrivit companiei, veniturile au crecut la 175.9 miliarde de yuani (28.3 miliarde de dolari), impulsionat de divizia de smartphone-uri și creșterea în alte domenii de activitate.

Huawei este al treilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din China, după Apple si Xiaomi, potrivit firmei de cercetare IDC. Compania este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume.

Huawei nu a dezvăluit profitul net, însă a spus că marja de operare a crescut cu 18% în aceeași perioadă. La inceputul acestui an, firma a stabilit o țintă de creștere de 20% pentru veniturile globale în 2015. Anul trecut, aceasta a raportat o crestere de 20% a veniturilor.

Huawei a ajuns sub control în SUA, din cauza presupuselor legături strânse cu guvernul chinez. Acesteia i s-a interzis implicarea in proiecte de bandă largă în SUA și Australia pentru temerile de spionaj.

http://www.bbc.com/news/business-33590875

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20