Profitul Inditex creşte pe fondul recuperării din Spania

_85571863_gettyimages-112597675

Profitul Inditex creşte pe fondul recuperării din Spania

În prima jumătate a anului, profitul Inditex, proprietarul lanțului de îmbrăcăminte Zara, a crescut cu mai mult de un sfert datorită renașterii pe strazile mari din Spania. Profitul net al grupului spaniol, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, au fost de 1.16 miliarde de euro în perioada februarie- iulie, cu 26% în creştere fata de anul trecut. Impactul noilor magazine a crescut de asemenea vânzările cu 7%.

Vreme bună în toată Europa, unde Inditex obţine două treimi din vânzările sale, a contribuit la creșterea comerțului. Cu toate acestea, Rival Hennes & Mauritz, a declarat marti ca vremea bună a avut efect opus, cu întârzierea introducerii colecţiilor de toamnă și încetinirea creşterii vânzărilor în luna august la doar 1%.

Inditex, care detine, de asemenea, Pull & Bear, Massimo Dutti şi Bershka, a adăugat 94 de piețe de desfacere noi în întreaga lume, în prima jumătate a anului, cele mai multe dintre ele sub mărcile Zara și Zara Home. Retailer-ul şi-a extins reteaua de vanzari on-line, prin site-uri noi în Hong Kong, Macao și Taiwan.

De-a lungul ultimelor 12 luni Inditex spune că a creat 12.000 de noi locuri de muncă, 2,532 dintre acestea în Spania.

http://www.bbc.com/news/business-34266187

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =