Profitul Poștei Germane a explodat

Vânzările au scăzut ușor dar cu toate acestea profitul a crescut semnificativ. Deutsche Post prezintă cel mai bun rezultat din istoria sa. De acest lucru vor profita și acționarii.

Afacerile foarte bune cu livrări express și un val de pachete livrate cu ocazia Crăciunului au adus un rezultat record pentru anul trecut. 2016 a fost pentru compania germană un an de vis, a subliniat directorul Frank Appel. Niciodată în istoria sa acest concern nu a mai înregistrat un rezultat atât de bun, în actuala formă organizatorică.

Rezultatul operațional (Ebit) a urca în decurs de un an de zile cu aproape un miliard de euro pentur un total de 3,5 miliarde, anunță Poșta Germană la Bonn. După tragerea liniei și după plata dobânzilor a rămas un profit de 2,6 miliarde de euro, deci cu aproape un miliard mai mult. Concernul a înregistrat astfel cel mai mare profit de la despărțirea de Postbank.

Cu toate acestea, concernul s-a confruntat în urmă cu un an cu amortizări privind restructurarea eșuată a departamentului de prelucrare date din divizia de transport mărfuri. De asemenea, a trebuit să suporte urmările unor conflicte pe piața muncii cu sindicatul Verdi.

Compania de la Bonn vrea să achite acționarilor pentru anul 2016 dividende în valoare de 1,05 euro pe acțiune, mai mult decât se așteptau analiștii. Anul precedent suma s-a ridicat la 85 de cenți pe acțiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bei-der-Post-explodiert-der-Gewinn-article19734304.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =