Profitul reinvestit va fi scutit în continuare de la impozitare

1-euro_article-main-image

Ministrul Muncii, Anca Dragu, a declarat joi că nivelul convergenței reale( pachetul de criterii:nivelul de trai măsurat la nivelul PIB/locuitor, paritatea puterilor de cumpărare standard ( ajustat pe măsura prețurilor din respectiva țară în raport cu prețurile medii la nivel european), gradul de deschidere al economiei, ponderea comerțului derulat cu statele membre UE, structura economiei pe sectoare de activitate) a urcat la 56% și a promis că va fi prelungită scutirea impozitării pe profitul reinvestit.

„Vom prelungi scutirea de la impozitarea profitului reinvestit şi vom aduce noi facilităţi care să sprijine business-ul”, a spus ministrul, citat de Capital.

Ea a explicat că România are o creștere ridicată, fără dezechilibre şi o stabilitate macroeconomică bună, iar creşterea potenţială este de 4,2% pentru perioada 2017 – 2020, dublu faţă de media europeană.

“E important ca reformele să sprijine competitivitatea externă, iar ritmul de creştere să susţină puterea de cumpărare.

În România s-a redus decalajul, convergenţa reală îmbunătăţindu-se cu 22 de puncte procentuale, de la 34% la 56% în 2015. Dacă se va înregistra pe termen mediu un ritm de creştere de 5% este posibil ca această convergenţă să urce chiar peste 70%”, a mai spus Anca Dragu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 22