Profitul SAP scade

Restructurarea își cere tributul: SAP dezvoltă de ani de zile afacerile sale cloud. Acest lucru necesită investiții tot mai mari în tehnologii noi. Chiar și costurile cu personalul s-au majorat semnificativ. În al doilea trimestru SAP a înregistrat un profit net în scădere.

Costurile de personal tot mai ridicate și investițiile în tehnologii noi au pus presiune pe profitul gigantului SAP în al doilea trimestru al acestui an. Pentru cercetare și dezvoltare, precum și pentru operare și marketing liderul mondial în domeniul software-ului pentru companii a cheltuit mai mult, pentru că a angajat 3000 de oameni noi de la începutul acestui an. Directorul executiv, Bill McDermott, a subliniat faptul că investițiile demarate vor fi duse la bun sfârșit.

Costurile operaționale au crescut cu peste o cincime și astfel de două ori mai rapid decât vânzările. La polul opus, profitul operațional neajustat a scăzut din aprilie și până în iunie cu 27% la 926 milioane de euro.

SAP dezvoltă de ani de zile afacerile sale cu cloud, deci vânzarea de fostware prin intermediul abonamentelor. Aceste afaceri au crescut în al dolea trimestru cu o rată de 27%, adică 932 de milioane de euro ajustat în fața efectelor valutare și reprezintă 16% din vânzările trimestriale de 5,78 miliarde de euro. Astfel că cei de la Walldorf au dorit să ia atitudine împotriva concurenței specializate pe servicii cloud, cum ar fi Salesforce. Concernul american a înregistrat trimestrul trecut o creștere a vânzărilor de 25%, pentru un total de 2,39 miliarde de euro, însă profitul lor a fost negativ.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SAP-Gewinn-schrumpft-article19946843.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 27