Profitul Swatch scade puternic

65568154

În Europa, Swatch are o problemă: datorită valului redus de turiști, elvețienii au vândut semnificativ mai puține ceasuri în prima jumătate a anului. Un franc foarte puternic pune presiune suplimentară pe companie.

Declinul fluxului de turiști a adus o lovitură puternică pentru producătorul de ceasuri, Swatch. Vânzările nete au scăzut în prima jumătate a anului 2016 cu fix doisprezece procente, anunță liderul mondial din domeniu. Dar și mai tare afectat este profitul: Swatch se așteaptă la o reducere a profitului său net și operațional de 50-60% în comparație cu anul precedent.

Raportul semianual va fi prezentat joia viitoare de către producătorul de ceasuri, a cărei gamă cuprinde de la ceasuri ieftine de masă la modele nobile precum Blancpain sau Omega. Pe bursă cifrele nu au fost primite cu bucurie, valoarea acțiunilor scăzând semnificativ.

Pentru lunile ce urmează șeful concernului, Nick Hayek se arată optimist: el nu vede nici un motiv pentru care a doua jumătate a anului să nu fie mai bună decât prima. Iar acest optimism nu se bazează doar pe speranță, ci este susținut de date concrete. Cât de bine va merge, asta însă rămâne de văzut, spune managerul. El se așteaptă la un impuls din partea unei dezvoltări mai bune în China și șansele de la Jocurile Olimpice din Brazilia. De asemenea, tendințele din Spania și Italia sunt bune. Efecte de bază avantajoase vor fi de ajutor. Ultimul an a fost unul dificil, mai adaugă Hayek.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Swatch-Gewinn-bricht-ein-article18201121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9