Profiturile BP cresc, dar avertizează cu riscurile sancțiunilor asupra Rusiei

_74505920_74505919

Profiturile BP cresc, dar gigantul petrolier avertizează riscurile sancțiunilor asupra Rusiei
BP avertizaeză că sancțiunile suplimentare împotriva Rusiei i-ar putea afecta activitatea, cu toate că a înregistrat o creștere a profiturilor pentru al doilea trimestru. BP a declarat că sancțiunile impuse asupra crizei Ucraina nu au afectat gigantul petrolier până în prezent, dar pe viitor acest lucru ar fi posibil. Avertismentul vine după ce miniștrii europeni au convenit să se întâlnească pentru a discuta despre noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Sancțiunile “ar putea avea un impact negativ asupra afacerii noastre”, a declarat BP. Gigantul are o participatie de 20% din gigantul energetic rus Rosneft. Profiturile PB pentru al doilea trimestru au crescut la 3,2 miliarde de dolari, de la 2,4 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar sancţiunile europene ar putea afecta sectorul petrolier rusesc.

Miniștrii europeni se vor întâlni la Bruxelles marți pentru a discuta dacă să impună sancțiuni suplimentare supra Rusiei pentru acuzațiile de implicare în criza în curs de desfășurare din Ucraina.
http://www.bbc.com/news/business-28539284

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1