Profiturile companiei petroliere Total au crescut cu 20%

_88211341_88211340

Compania petrolieră franceza Total a raportat o creștere de 20% a profitului net anual, la 5.1 miliarde de dolari comparativ cu 4,2 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Ca și în cazul altor companii petroliere, creșterea profitului net s-a datorat activității sale de rafinare a petrolului, care a înregistrat o creștere de 96% până la 4,9 miliarde de dolari în acea perioadă.

Cu toate acestea profiturile din domeniul de explorare a petrolului au scazut cu mai mult de 50%, la 4,8 miliarde de dolari. Total a comentat rezultatele sale ca fiind “cea mai bună performanță în rândul giganţilor petrolieri”.

Prețurile la petrol au scăzut cu circa 30% în ultimul an, forțând marile companii petroliere să reducă investițiile. “Această elasticitate într-un mediu degradat demonstrează eficacitatea modelului integrat de grup și mobilizarea completă a echipelor sale”, a declarat presedintele si CEO Patrick Pouyanne.

Compania petrolieră intenționează să reducă cheltuielile de capital la aproximativ 19 miliarde de dolari în 2016 și a anuntat că aceasta a fost adresată vânzărilor de active în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari.

http://www.bbc.com/news/business-35547366

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =