Profiturile Honda, amplificate de vânzările din America de Nord

_86494131_1mjmiy6fConstructorul auto japonez Honda a raportat o crestere a profiturilor în al doilea trimestru, ajutat de creșterea vânzărilor în America de Nord. Profitul net al companiei- care produce, de asemenea motociclete si obiecte, cum ar fi mașini de tuns iarba – a crescut cu 6,9%, la 127.7 miliarde de yeni (1.05 miliarde de dolari) pentru trimestrul încheiat în septembrie. Honda ridicat, de asemenea prognoza pentru intregul an cu 0,7%, la 14.6 trilioane de yeni.

Revizuirea în creştere a fost determinată de yenul slab, ceea ce face produsele japoneze mai ieftine peste mări. Al treilea cel mai mare producător auto din Japonia a menținut prognoza anuală pana in martie 2016 la 525 miliarde de yeni.

Honda a declarat ca vanzarile sale de grup din America de Nord au crescut cu 26,3%, la 2.1 trilioane de yeni din aceeasi perioada a anului trecut, în principal din cauza creșterii veniturilor în operațiunile sale de afaceri cu automobile, împreună cu o monedă japoneza mai slabă. Compania a declarat, de asemenea, că profitul a fost amplificat după lansarea noului sau model HR-V, și de reducerea costurilor. Honda a raportat o crestere a profitului net cu 14% pentru cele șase luni până în septembrie la 313.7 miliarde de yeni.

Alţi producătorii de automobile japonezi şi-au raportat veniturile în această săptămână, inclusiv Nissan, care a anuntat luni o crestere de 40% a venitului net pentru cele șase luni până în septembrie.

http://www.bbc.com/news/business-34718288

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 77 =