Profiturile Hyundai Motors scad pe fondul perspectivelor incerte

_87925857_gettyimages-159956687Cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, Hyundai Motors, a înregistrat o scadere a profiturilor pentru al optulea trimestru consecutiv, oferind o perspectivă prudentă pentru 2016.
Profitul net în perioada octombrie-decembrie a scăzut cu 2%, la 1,6 miliarde de won ( 1,4 miliarde de dolari). Câștigurile au fost afectate atât de stagnarea cererii pe piețele emergente, cât și de reducerile pentru a revigora vânzările din SUA. Acţiunile constructorului au scăzut cu puțin peste 1% .

Profitul net total pentru anul 2015 a fost de 6,4 miliarde de won, cel mai mic profit anual al Hyundai din ultimii cinci ani. Vânzările au scăzut cu 7% în China, din cauza încetinirii ritmului de crestere în a doua cea mai mare economie a lumii.

Alte piețe emergente au inregistrat, de asemenea o scadere a vânzărilor cu amănuntul, în timp ce SUA, UE, Coreea și India au beneficiat de o ușoară creștere a numărului de vehicule vândute. China și Statele Unite sunt două dintre cele mai mari pieţe ale Hyundai. Compania a avertizat că perspectivele pentru 2016 rămân incerte, deși: “Ne așteptăm ca incertitudinea pe piata auto la nivel mondial să persiste în acest an”, a mentionat Hyundai într-o declarație.

http://www.bbc.com/news/business-35406987

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 40